Ideaticupodcast

Podcastul are ca scop să ofere audienței conținut valoros
și captivant care să răspundă la întrebările esențiale ale
vieții lor. Ideaticuse concentrează pe îndrumarea oamenilor în
călătoria lor de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Ce spune ”poporul” ideatic

 

”Foarte frumos și podcastul acesta, Vlad. Iți mulțumesc mult pentru toate temele și informațiile pe care ni le transmiți prin invitații minunați pe care îi ai. Am foarte multe de învățat. ”
Dragomir Simona

membru în comunitate

Vlad, mă bucur că te-am descoperit și că prin podcast am aflat lucruri care mi-au schimbat unele perspective. Felicitări pentru produs!
Alice Cazan

membru în comunitate

”Bună și scuze pentru ora târzie. Voiam să-ți împărtășesc feedback-ul cât încă sunt vii emoțiile. Vin de la București și am ascultat podcastul tău cu Paul Olteanu. Ai fost super, o discuție de la egal la egal. Felicitări.”
Orest Bolbocean

membru în comunitate

”Vlad Gafencu, am dat întâmplător peste podcastul tău, nu mai știu în ce context. Mi-a plăcut ce am auzit. Succes. Meriți o audiență cât mai mare.
Alina Ștefan

membru în comunitate

Episoade Ideaticu

Episodul 60 – puterea de a merge mai departe

Te invit să urmărești un interviu de colecție cu unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune din România. Am discutat despre ”călătoria eroului” Andreea Marin, originea motto-ului devenit sloganul vieții sale ”Nu există nu se poate” și am adus în discuție o serie de resurse sufletești care îți pot oferi îndrumare și putere pentru a merge înainte, indiferent de provocările vieții. Urmărește episodul integral, iar dacă simți că merită împărtășit cu prietenii tăi, te încurajez să-l distribui mai departe.

Episodul 59 – cum judecăm mai puțin și cum iubim mai mult

Am discutat în interviul cu Ion Bucur despre cum să judecăm mai puțin și cum să iubim mai mult. Am discutat despre cât de importantă atitudinea pe care o avem pentru a întâmpina viața cum se cuvine, despre ce înseamnă iubirea din perspectiva constelațiilor familiale. De asemenea, am discutat despre fricile noastre existențiale, despre cel mai important maestru al fiecăruia dintre noi și am pătruns și în zona relațiilor pentru a descoperi care sunt semnele că o persoană este potrivită sau nu pentru noi. Urmărește episodul integral și descoperă ce înseamnă să judeci mai puțin și să iubești mai mult.

Episodul 58 – resurse interioare

Acesta este un episod dedicate explorarii resurselor noastre interioare. Trăim într-o lume agitată, unde incertitudinea și schimbările rapide sunt omniprezente. În acest context, e vital să ne ancorăm în resursele noastre interioare pentru a ne păstra echilibrul și încrederea în noi înșine. Florentina Berlan, invitata mea din acest episod, își dedică timp și energie pentru a ajuta oamenii să își acceseze și să își utilizeze aceste resurse într-un mod autentic și conștient. Ea este inițiatoarea unui program unic în România, numit “Femeia Conduce,” care își propune să împuternicească femeile să preia frâiele propriei vieți și să scape de frica de a conduce. Urmărește episodul integral și dacă simți că te ajută, nu uita să lași un like, un share sau să te abonezi. Împreună, creăm punți de cunoaștere și transformare. 👌

Episodul 57 – bani și relații

Vrei să afli cum să îți crești veniturile și să construiești o relație de cuplu sănătoasă? În acest episod, Dacian Pășcuță dezvăluie cum valorile personale ne pot modela abordarea față de bani și cum putem găsi echilibrul ideal între nevoile personale și cele ale partenerului, în relația de cuplu. Urmărește episodul integral și dacă simți că te ajută, nu uita să lași un like, un share sau să te abonezi. Împreună, creăm punți de cunoaștere și transformare. 👌

Episodul 56 – sens în suferință

A fost un dialog de suflet pe care l-am purtat cu Oreste Teodorescu, în care am explorat în profunzime aspecte esențiale ale existenței noastre. În călătoria noastră de aproximativ 50 de minute, am aflat cum putem găsi sens în suferință, ce înseamnă întâlnirea cu Dumnezeu și cum putem să coborâm mintea în inimă, pentru a ne (re)întâlni cu Dumnezeu. De asemenea, am discutat și despre atitudinea pe care o accesăm în fața suferinței și am aflat care e cea mai mare provocare pe care o are de înfruntat sufletul nostru. Te invit să urmărești episodul integral și să descoperi ideea care te poate ajuta să te cunoști mai bine și să (re)dobândești sau consolidezi puterea personală.

Episodul 55 – emoții în public speaking

Ți-e frică să vorbești în public și nu știi de ce te blochezi când ai de ținut un discurs? Am avut o discuție cu Alin Comșa, expert în vorbit în public și coach în Programare Neurolingvistică (NLP), despre frica de a vorbi în public și blocajele pe care le experimentezi atunci când trebuie să ții un discurs. Împreună, am explorat motivele din spatele acestor emoții și am discutat despre strategiile pe care le poți utiliza pentru a transforma teama într-o super-putere personală. Urmărește episodul integral și descoperă secretele pentru a-ți transforma emoțiile într-o super-putere personală când vorbești în public.

Episodul 54 – atitudinea de învingător

În acest episod, împreună cu Vasile Roman, general maior în rezervă investigăm cauzele lipsei de acțiune și vei afla și câteva strategii eficiente pentru a le depăși. Apoi, ne vom îndrepta atenția către abordarea practică a problemelor, învățându-te cum să îți structurezi gândirea și să identifici soluții eficiente. Vom explora importanța gândirii critice și vei înțelege cum această abilitate te poate ajuta să iei decizii informate și să îți dezvolți competențele în diverse domenii ale vieții tale. Asta nu e tot! Vei avea ocazia să descoperi cum poți să-ți găsești sensul în viață și să-ți creezi o atitudine de învingător, care să te susțină pe parcursul tuturor provocărilor pe care viața ți le va scoate în cale. Urmărește episodul integral și apoi împărtășește-l cu prietenii tăi.

Episodul 53 – procesul de transformare

E un interviu captivant și autentic în cadrul căruia ne aventurăm în profunzimea subiectului legat de traume și parcurgem o călătorie de reconectare cu propriul nostru sine. Alexandra Irod, psihoterapeut și colaborator Mind Architect, plecând de la exemplul personal, aduce în prim-plan instrumente și abordări care te ajută să explorezi moduri de a elibera treptat emoțiile și de a semna un ”tratat” de pace cu tine însuți. Urmărește episodul integral și află la ce e necesar să fii atent atunci când vrei să faci o transformare reală în viața ta.

Episodul 52 – comunicarea eficientă

În acest episod explorăm subiectul comunicării – de ce este atât de dificil să ne înțelegem unii pe alții când comunicăm și cum putem îmbunătăți calitatea actului de comunicare prin decizii conștiente și asumate. Abordăm diferite aspecte ale acestui subiect: de la încrederea în sine și claritatea mentală, până la tehnici de persuasiune, comunicarea în cuplu și ce presupune antrenamentul în comunicare. Urmărește episodul integral cu Ilie Fârte și află cum poți să devii un comunicator mai bun și mai eficient.